Paklenica - dobrá i v září - 04.10.07

Jezecek Jak by řek´ prezident - Paklenice je dobrá oblast. Přes poměrně husté víkendové obležení lezci i hlučnými „turisty“ je vždycky kde lízt, posedět, pokochat se (značné množství rozličných úkazů a objektů…), případně popojít dál na vejšlap nebo do hospody.

Celá akcia se odehrála alespoň pro některé LOSY ve znamení mírné dezorientace až bloudění. Již během nočního přesunu vozu „C“ byl učiněn pokus o únos tohoto i celé posádky do Srbska. Agent KHK to s námi převážně spícími ostatními napálil ze Záhřebu rovně (teda vlastně doleva :-) ) a nebýt včasného zásahu obživlých duchapřítomných pasažérů (podezřelá rovina, podezřele dlouho), byli jsme na oběd v Bělehradě. Škoda. Zbytek čtvrtka propršel a tak až na Bašku s Dušanem, kteří dovedou lézt i za mokra, začalo se lozit až v pátek. Papírově slibná skupina ve složení Borůvčák, Macík a Fuga se hned ráno, po rozlezení, vydala do papírově přehledné a pěkné cesty (5a). Když k polednímu dosáhla nástupu, nezaváhala a začala neohroženě zdolávat jednotlivé délky. Během šestidélkového lezení došlo třikrát k nenalezení průvodcem avizovaných štandů, celý výlet se tím poněkud protáhl (celkem zdoláno sedm a půl délky) a výprava dorazila do VILY se setměním, přesto v dobré náladě. Uznalé zamručení Macíkovi, který celou taškařici absolvoval ve Vetách (a s batohem). Hmmm. Následně proběhla improvizovaná oslava KHK narozenin; štěstí, zdraví, dort a svíce, zopár douškov travarice a - už Ti, lásko, není dvacet (jedna) let….:-).

Po další dny se vesměs úspěšně lezlo, pěkně koupalo (teda spíš tak rychle namáčelo), dosyta jedlo, vydatně pilo, sem tam i trochu spalo, Alex kompletně všechny utahala. Alinco vysílačky se ukázaly jako výtečné až na problém s klipsnou.

Jak by řek´ prezident - Paklenice je dobrá oblast. Přes poměrně husté víkendové obležení lezci i hlučnými „turisty“ je vždycky kde lízt, posedět, pokochat se (značné množství rozličných úkazů a objektů…), případně popojít dál na vejšlap nebo do hospody.

Takže kdy příští rok ?

náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie

šedá škála pro kalibraci monitoru
(Pro správné zobrazení fotografií je zásadní dobré nastavení Vašeho monitoru. Ujistěte se, že na kalibračním obrázku rozeznáte jednotlivé odstíny šedé, případně monitor přenastavte.)